Află ce fructe este recomandat să consumi pe timpul verii

photo 1519996529931 28324d5a630e

Soarele și ploaia nu sunt îndrăgite doar de noi, ci și de pomii fructiferi care în anotimpul cald ne oferă o adevărată sursă de energie și vitamine. Este esențial ca în alimentația noastră zilnică să includem cel puțin un fruct proaspăt. Pe lângă cele trei mese principale ale zilei, nutriționiștii recomandă să avem și două gustări. În timpul verii, străduiește-te ca gustările de la ora 10 și ora 17 să fie pe bază de fructe de vară.

Asadar, ce trebuie sa stim despre fructele de sezon?

  1. Pepenele roșu este cea mai bună alegere atunci când este cald, acesta hidratând și oferind o substanță benefică numită licopen ce protejează pielea împotriva arsurilor solare și luptă împotriva cancerului. Pe lângă licopen, pepenele roșu este o sursă bogată de vitaminele A și C, conține vitamina B6, beta-caroten, tiamina și potasiu.

2. Piersicile au o aromă minunată și un conținut ridicat de vitaminele A și C ce contribuie la sănătatea pielii. De asemenea, aceste fructe conțin antioxidanți și fibre, care îmbunătățesc digestia și sunt o sursă importantă de antioxidanți, betacaroten și de flavonoide, ce ajută la încetinirea procesului îmbătrânirii, reducând riscul apariției anumitor tipuri de cancer și boli cardiovasculare.

3. Căpșuni– Căpșunile au o aromă savuroasă și un gust inconfundabil. Sunt o sursă foarte bogată de vitaminele C, E, B1, B2, B6, K și PP. Acidul folic, fierul, calciul, magneziul și fibrele din compoziția căpșunilor ajută în procesul de digestie. Mai mult, au foarte puține calorii, 150 de grame de căpșuni conțin doar 50 de calorii.

4. Perele sunt zemoase și gustoase și conțin multe fibre, vitamina C, având un nivel scăzut de calorii și carbohidrați.

5. Zmeura este un fruct dulce, răcoros și foarte parfumat ce este bogat în fibre, dintre care unele sunt solubile, sub forma de pectină, fiind o sursă excelentă de vitamina C. Culoarea roșie a zmeurei este oferită de nivelul crescut de antociani (antioxidanți).

6. Murele sunt parfumate și delicioase, oferind organismului multe substanțe benefice. Astfel, ele conțin salicil, care este aceeași substanță activă regăsită în aspirină și care are efecte antiinflamatorii foarte bune. Din acest motiv, e nevoie de o prudență sporită în cazul persoanelor care nu au o toleranță ridicată la aspirină. În plus, murele au foarte multe antocianice, care le dau coloritul lor specific și care sunt niște antioxidanți excelenți, alături de vitaminele E și C și de acidul elagic care se regăsesc în aceste fructe. În plus, murele conțin pectină și alte fibre cunoscute pentru rolul lor protector asupra sănătății sistemului digestiv.

7. Pepenele galben este bogat în vitamine de tip B, vitamina A, C, plus seleniu, potasiu, magneziu și fier. El este indicat în afecțiuni ale glandei tiroide. Combinația dintre potasiu și conținutul ridicat de apă al pepenelui galben reglează tensiunea sângelui. În plus, apa din fruct ajută la eliminarea toxinelor din organism, cu alte cuvinte mănânci pepene galben și-ți cureți organismul. Pepenele galben nu este recomandat persoanelor care suferă de diabet, deoarece conține multe glucide care ar putea influența nivelul de zahăr din sânge.

photo 1602597190461 43774583d3c0

8.Afinele au cel mai mare număr de antioxidanți dintre toate fructele, esențiali împotriva oxidării celulelor și formarea radicalilor liberi. Afinele sunt foarte bune pentru detoxifierea organismului, ajută la inhibarea bacteriilor de tip E.coli, foarte periculoase pentru stomac. De asemenea, proprietățile anti-bacteriene ale afinelor ajută la tratarea unor infecții ale tractului urinar, cum ar fi cistita. Afinele mai sunt bune pentru probleme cu vederea, gripa, angina pectorală și diverse inflamații la nivelul gâtului.

photo 1563169372 eb64c121f9dc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea lor. Pentru mai multe informatii puteți consulta Politica de confidențialitate a datelor personale.