Ce trebuie să știm despre îngrijirea părului?

photo 1470259078422 826894b933aa

Parul este bijuteria cea mai de pret din aspectul unei femei asa ca trebuie sa avem grija de sanatatea acestuia. Sănătatea părului începe cu scalpul, pe care, din păcate, îl împovărăm adesea cu impurități și cu produse de coafat.

  •  Părul se spală cu apă călduță. Apa fierbinte irită pielea și dăunează părului, iar cea rece nu clătește suficient. Masați șamponul de la rădăcini până la vârfuri, fără a încâlci părul, și clătiți bine.
  • Cât de des să ne spălăm părul? Experții recomandă maximum o dată sau de două ori pe săptămână. Spălările prea frecvente i-ar putea dăuna. Dacă părul se îngrașă excesiv sau dacă faceți mult sport,îl puteți spăla în fiecare zi– folosiți însă un șampon delicat, pentru spălare zilnică.
  • Cum folosim balsamul sau masca pentru păr? Aplicați-le pe părul spălat, uscat cu prosopul – întotdeauna la cel puțin 3 centimetri de rădăcini. Lăsați să acționeze pe durata recomandată pe ambalaj și apoi clătiți bine.

Nu uitați să pieptănați părul, înainte de a-l spăla; în timpul șamponării, doar frământați ușor părul din poziție verticală și apoi stoarceți ușor apa.Părul ud este mai susceptibil la deteriorare prin pieptănare, lăsați-l deci să se usuce înainte de a-l peria. Este foarte important ca o data la doua luni sa ne taiem varfurile despicate. Acest lucru ajuta la prevenirea deteriorarii firelor de par.

  • Stiai ca acidul salicilic calmează mâncărimile scalpului?

Acidul salicilic este o substanță care calmează mâncărimea de la nivelul scalpului. Alte substanțe care contribuie la tratarea mâncărimilor și care trebuie căutate pe etichetele șampoanelor sunt seleniul, sensirina și piritionatul de zinc. Acidul salicilic a fost utilizat pentru tratarea diferitelor afecțiuni ale pielii de sute de ani. Capacitatea acidului salicilic de a exfolia stratul cornos îl face un agent bun pentru exfolierea pielii moarte. În special proprietatea comedolitică a acestei substanțe o face un agent de exfoliere util pentru persoanele afectate de acnee. De asemenea, se folosește și de către persoanele care au pistrui sau melasmă.

In multe cazuri, caderea parului in exces sau deteriorarea lui rapid pot fi semne ale unei boli grave precum dereglari hormonale, disfunctionalitatea glandei tiroide, probleme gastroinstestinale, diabet. Organismul nostru functioneaza intr-un anumit ritm astfel incat toti nutrientii ajung ultima data in par asa ca trebuie sa avem grija la tote obiceiurile de viata defectuoase pe care le avem.

Mancarea influenteaza toate partile corpului nostru, implicit parul. Odata ce corpul tau primeste doar mancare nesanatoasa, corpul tau nu mai are de unde sa primeasca vitaminele de care are atata nevoie, la fel si parul. Aspectul parului tau va fi unul lipsit de vitalitate si stralucire. Evita sa mananci frecvent mancare fast-food si incearca sa consumi proteine. Zincul este, de asemenea, unul din elementele care influenteaza aspectul parului tau asa ca, incearca sa consumi: oua, fructe de mare, avocado, prune uscate, fulgi de ovaz.

Ce mai trebuie sa stim:

Uscarea naturala a podoabei capilare poate fi benefica pentru firele de par, insa scalpul poate avea de suferit de pe urma acestei proceduri.

  • Dureri de cap – daca dormi cu parul ud, risti ca dimineata sa te trezesti cu o durere de cap ingrozitoare. In timpul noptii, temperatura corpului creste. Pe masura ce corpul se incalzeste, umiditatea ramasa in prosopul din cap poate declansa o durere de cap.
  • Ruperea firelor de par
  • Matreata
  • Multiplicarea bacteriilor.
photo 1595476108010 b4d1f102b1b1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea lor. Pentru mai multe informatii puteți consulta Politica de confidențialitate a datelor personale.