eZestre.ro – locul unde găsești zestrea pe stilul tău

tucker good O 2XJp3cKs unsplash

Știm. Ți-am atras atenția cu acest cuvânt atât de important în cultura noastră – ZESTRE. Hai să luăm POVESTEA de la început.

Odinioară, nunta- acest eveniment important care marchează începutul vieții de familie era un prilej așteptat cu mult interes, pentru ca cele două familii care deveneau una să își arate agoniseala de-o viață. Fetele veneau cu acest bagaj, în multe zone fiind marcat momentul cu o prezentare a bogăției pe străzile comunității sau chiar la eveniment. Așa, viitoarea familie avea saci cu cereale, galbeni, animale, parcele de pământ, și elementul simbol – lada de zestre plină cu țesături.

photo 1561723071 ea12542227e9

Astfel, fiecare generație își arata hărnicia, priceperea, statutul. Dat fiind că se punea mult preț pe această condiție a măritișului, fetele care proveneau din familii sărace își găseau mai greu soți, riscând să rămână chiar singure.

Acest risc le determina să participe activ la îmbogățirea acelui cufăr lucrat manual de cel mai priceput meșter al satului și să îl umple cu cele mai frumoase țesături pentru mireasă, pentru mire și pentru casă. Dintre acestea, cele mai importante erau cămășile,fețele de pernă, preșurile, fețele de masă, ștergarele, etc. Deasupra lăzii erau așezate perne, prosoape, așternuturi, carpete și plăpumi. Tot în această ladă trebuiau să se găsească costumele populare ale celor doi miri pentru nuntă. Acestea erau cusute și decorate tot de viitoarea mireasă.

În zilele noastre, zestrea a căpătat nuanțe diferite: bani, cadouri, imobile. Desigur, nu mai este o condiție esențială pentru căsătorie. Chiar și așa, tinerii au grijă să își aleagă lucruri frumoase pentru evenimentele importante, părinții își arată prețuirea cumpărându-le lucrurile dorite, iar prietenii găsesc modalitati să le cunoască micile dorințe cotidiene. Astfel, tradiția se împletește cu modernismul.

Acest echilibru îl vei găsi pe eZestre.ro. O îmbinare a trecutului cu prezentul și viitorul. Un mix care va însemna priceperea noastră în a alege pentru tine printre cele mai frumoase elemente de decor, mobilier, grădina și suflet. Pentru că îți vom aduce sentimentul că ești în casa care te definește. Așa cum fiecare cufăr era unic prin conținut și prezentare, așa și tu vei avea o zestre modernă compusă doar din ceea ce îți place cel mai mult.

Desigur, noi mizăm și pe magie, prin urmare vom descoperi împreună cum să facem întreagă casă magică. După o zi plină, trebuie să ne întoarcem într-un loc al nostru, care poartă amprenta personalității fiecăruia dintre noi. Acesta este motivul pentru care incurajăm comerțul autohton, sprijinim producătorii locali, pentru ca mare parte din produse să fie unicat.

Și așa cum ți-ai dat seama, punem accent pe povești. Pentru că fiecare trebuie să devină povestitor într-un moment al vieții, noi am început. Treptat îți vom arăta însemnătatea lucrurilor mici care, de fapt, sunt cele mai importante.

Hai să ne alegem ZESTREA!

Autor: Geanina Rizea

  1. 8dfd787bdd3b1d0e0acc39d0417dd79d?s=48&d=mm&r=g

Evaluare: 5 din 5.

Lasă un răspuns

Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea lor. Pentru mai multe informatii puteți consulta Politica de confidențialitate a datelor personale.