Cum amenajăm baia?

photo 1575883107884 4735c43fc29c

Spațiul băii este cel mai personal din întreaga casă. Tocmai din acest motiv trebuie să păstreze pe lângă funcționalitate și aspectul intimității. Pentru că renovarea implică destul de mult efort și pricepere este recomandat să se realizeze de persoane cu experiență. De asemenea, trebuie acordată o atenție deosebită culorilor, o temperare a preferințelor cotidiene, întrucât sunt anumite reguli care transformă spațiile mici oferind senzația de spațiu.  

Ce trebuie sa stim?

  • Stabilirea optiunilor

Rezultatul trebuie sa asigure linistea vizuala. O paletă neutră asociată cu o culoare puternică. In cazul în care baia este mică, puteți repeta detaliile simple de design, cum ar fi asortarea gresiei cu faianța, pentru a face spațiul să pară mai mare.

  • Reconfigurarea spatiului

Tinand cont de pozitia instalatiilor sanitare putem regandi mobilarea spatiului baii. Cea mai mare greșeală pe care o fac oamenii atunci când încep un proiect de remodelare este de a umple suprafața respectivă cu prea multe lucruri inutile. Elementele mai puțin permanente, cum ar fi accesoriile, pereții interiori (sau despărțitori) și dulapurile, sunt candidații ideali ai rafinamentului. 

  • Fara exagerari

Folosiți aceleași materiale, culori și texturi care apar și în celelalte camere. O baie actualizată nu trebuie să apară ca fiind o insulă de arhitectură sau de design, ceva stingher.

  • Mobilierul

 Șifonierele de mai mici dimensiuni pot stoca prosoapele și articolele de toaletă, cuferele pot fi transformate în măsuțe de toaletă, iar dulapurile farmaceutice, mesele consolă, oglinzile decorative și scaunele confortabile vor aduce completări și adăugiri atrăgătoare.

  • Rasfatul

Tendinta de a cumpara tot ce este la moda poate fi destul de costisitor. Insa, dat fiind ca reamenajarile acestei incaperi se fac rar, putem alege 1-2 elemente de lux pe care neaparat dorim sa le avem.

Greseli frecvente:

  • Una dintre greșelile des folosite este folosirea unor culori închise sau cu elemente decorative de impact în băi mici, creând senzația de sufocare
  • Lustra din centrul tavanului este foarte utilă pentru luminozitatea întregii băi, dar trebuie completată cu o aplică sau spoturi fixate la oglinda de deasupra lavoarului.
  • Renunțarea la cadă– un avantaj al căzii față de cabina de duș este că se curăță mult mai ușor. Cabina de duș trebuie curățată foarte des de urmele de apă, calcar și săpun care arată foarte inestetic.
  • Plasarea mașinii de spălat într-o nișă în perete– una dintre tendințele moderne este folosirea spațiului pe verticală. De aici s-a pornit la ideea plasării mașinii de spălat în nișe din perete, uneori suspendate. Această soluție este viabilă doar dacă mașina de spălat sau uscătorul sunt ancorate ferm, cu certitudinea că în momentul stoarcerii pereții nu vor avea de suferit. 

Sa nu uitam ca inainte de toate trebuie sa stabilim bugetul, constienti ca un procent de 15-20% va reprezenta cheltuielile neprevazute. Toate trebuie sa conduca la crearea unui spatiu relaxant, armonios si functional.

photo 1521783593447 5702b9bfd267
photo 1613685302226 a4b6e15cf75d

Lasă un răspuns

Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea lor. Pentru mai multe informatii puteți consulta Politica de confidențialitate a datelor personale.