Cum ne ajută marea să fim mai sănătoși?

pexels kampus production 8623412

Marea este bună pentru starea de spirit și pentru corp și aduce nenumărate beneficii pentru sănătatea noastră. Soarele, namolul, algele si aerul marin au fost utilizate, inca din timpuri stravechi, in terapii de regenerare, vindecare, intinerire si infrumusetare.

Ai observat vreodată cât de bună este marea pentru pielea ta? Aceasta este mai tonifiată, mai fină. De fapt, sarea, pe lângă faptul că are puterea de a ne curăța și netezi pielea, contribuie la reechilibrarea epidermei. În plus, apa de mare stimulează producerea de imunoglobuline care combat virusurile și bacteriile, motiv pentru care pielea noastră este vizibil mai curată. Datorita compozitiei similare a apei de mare cu cea a plasmei sanguine, substantele minerale necesare sunt absorbite foarte repede de piele si intra direct in fluxul sanguin, prin porii acesteia. Magneziul, potasiul, calciul, sodiul precum si diversi sulfati, in combinatie cu diferite oligoelemente, vindeca si revigoreaza eficient pielea. 

  • Aerosolii

Aerosolii marini se formeaza prin spargerea valurilor in larg sau in zonele de stanci si di-guri, avand loc constituirea unor microparticule obtinute din combinarea unui mediu gazos cu o substanta lichida fin dispersata. Aceste microparticule contin in special magneziu, cloruri de sodiu, iod, bromuri si substante alcaline.

Contin iod, ceea ce ii recomanda pentru buna functionare a glandei tiroide. Sunt o terapie naturala ideala mai ales pentru cei mici, deoarece ajuta la intarirea sistemului imunitar si reduc inflamatiile de la nivelul mucoasei nazale. Sunt indicati in tratarea bronsitelor, a astmului, a faringitelor si laringitelor. Si rinita alergica se  amelioreaza in urma unei cure la mare. Terapia cu aerosoli marini se practica in orice anotimp, indiferent de vremea de afara, de preferinta dimineata devreme (primele 3 ore dupa rasarit) si seara, la o ora de la asfintit. 

Circulatia– Mișcarea valurilor creează o senzație de ușurare în timp ce suntem pe jumătate în apă. Toate acestea au loc pentru că marea și temperatura rece a apei reactivează circulația sângelui. Mersul pe malul mării, cu picioarele prin apă, este un adevărat remediu pentru picioarele noastre obosite.

Tonusul muscuar– Înotul este bun pentru tot corpul. Mai ales în apa mării unde beneficiază de săruri și nu de clor, așa cum se întâmplă în piscine. Totodată, înotul în apa mării ajută la relaxarea mușchilor, îndepărtând stresul. Dizolvă contracturile acumulate. Îmbunătățește mobilitatea articulațiilor blocate de forme de osteoartrită și artrită.

Sunetul valurilor – Zgomotul valurilor este considerat a fi zgomot alb, adică un sunet care derivă din suma tuturor frecvențelor sonore. Acest tip de zgomot se regăsește mai ales în natură, în suflarea vântului sau în ploaie. Efectul său este de a oferi o stare de calm și încredere, pentru că amintește de zgomotul pe care l-am auzit în pântecele mamei.

Statul la soare asigura o stare de bine – caldura emanata de soare are un impact imediat asupra sistemului endocrin. Acesta secreta in consecinta endorfine, care ne fac sa ne simtim extrem de bine, combatand stresul si emotiile negative.

Combaterea vergeturilor si a celulitei – Cura cu valuri este, practic, un masaj, deoarece, in momentul contactului, energia valului preseaza muschii, activand circulatia. Țesuturile primesc, astfel, mai mult oxigen si substante nutritive, avand loc totodata si eliminarea toxinelor. Cauzele celulitei sunt, in general, atribuite unei circulatii deficitare si  acumularii de toxine, asadar un tratament cu valuri poate fi un remediu excelent. 

Baia de nisip cald– combate retentia de apa din organism, atenueaza durerile reumatice, elimina toxinele si creste rezistenta la infectii. Pentru aceasta, este nevoie de o groapa adanca de 20 – 30 cm, lunga de 2 m si lata de 1 m. Lasati soarele sa usuce bine nisipul de pe fundul gropii si de pe margini, apoi intrati in groapa si acoperiti-va cu un strat de nisip de 5 cm. In prima zi trebuie sa rezistati asa maxim 5 minute, dar zilnic se pot adauga alte cateva minute, pana la o durata maxima de 20 min.

Marea ajuta la eliberarea endorfinelor, ceea ce inseamna ca te vei simti mult mai bine, indiferent care este suferinta pe care o ai.

pexels leticia azevedo 12799741

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea lor. Pentru mai multe informatii puteți consulta Politica de confidențialitate a datelor personale.