Știai că sportul întinerește?

pexels anna shvets 5067957

Nu mai există niciun dubiu: sportul, alături de o alimentație echilibrată este cheia către o viață sănătoasă. Însă tot activitatea fizică s-a dovedit a fi și elixirul tinereții, numeroase studii dezvăluind de-a lungul anilor efectele incredibile pe care sportul le are asupra organismului uman. Oricare ar fi vârsta ta curentă, află că nu este niciodată prea târziu pentru a începe să faci mișcare în mod regulat și a anula, respectiv preveni efectele trecerii timpului asupra pielii și întregului tău trup.

Un studiu facut de cercetatorii spanioli arata ca exercitiile fizice practicate in mod regulat au efecte anti-aging nu numai la nivelul pielii, ci la nivelul intregului corp. Cele mai eficiente exercitii din acest punct de vedere sunt cele de tip aerobic, care maresc anduranta.

Sportul ar prelungi telomerii care se află în centrul procesului de îmbătrânire. Telomerii se găsesc la sfârșitul cromozomilor despre care se crede că sunt responsabili de îmbătrânire. Pe lângă creșterea capacității inimii, creșteți și capacitatea corpului de absorbție a oxigenului. Pe scurt, vă mențineți corpul într-o situație activa.

Sportul nu numai ca amana principalele semne ale imbatranirii daca este practicat timpuriu, ci si atenueaza manifestarile specifice imbatranirii, daca varstnicii incep sa faca sport. O persoana sedentara incepe sa isi piarda treptat din masa musculara dupa ce trece de varsta de 20 de ani. Insa cu sport practicat in mod regulat, masa musculara poate fi mentinuta si la 60 de ani ca la 20 de ani.

Alergarea prelungește viața. Și dacă nu îți place să alergi, știi că important este să te miști regulat 30 de minute pe zi. Nu este vorba de a alerga mult timp pentru a reduce efectele timpului asupra pielii sau a apariției bolilor asociate bătrâneții.Stiințific, s-a demonstrat că activitatea fizică reduce secreția hormonilor de stres, cum ar fi adrenalina sau cortizolul.

În lume, există cinci zone albastre în care oamenii trăiesc pentru a fi centenari și fără probleme de sănătate. Există, de asemenea, nouă secrete care explică longevitatea lor extraordinară. Una dintre ele este sportul. Departe de a fi sport de interior, centenarii acestor regiuni sunt în permanență în mișcare. Nu au încetat niciodată să se miște. Ei continuă să întrețină o grădină, să facă plimbări sau chiar să alerge pe munte, cum este cazul păstorilor. Cheia este să nu pierzi ritmul, oricare ar fi acesta, chiar și fără a practica sport intensiv.

Sportul perfect pentru piele este…
  • Hidratarea. Multă apă- inainte și după sport. Pentru că te ajută să elimini și toxinele. Aplică în fiecare săptămână mască de față pentru hidratare profundă.

Sportul începe cu…
  • Fața curată. Majoritatea femeilor care fac sport se spală pe față după antrenament. Corect e să și înceapă cu un ten curățat. Exersatul cu porii congestionați de impurități pot genera probleme ale pielii, de la simple iritații, la coșuri. 

Adopta un stil de viata mai activ in general – nu este obligatoriu sa mergi la sala de fitness zilnic, ci poti alterna antrenamentele intense cu activitati precum plimbarile, urcatul scarilor sau inotul. Daca adopti un stil de viata mai activ, vei avea de castigat.

pexels olia danilevich 9004304

Lasă un răspuns

Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea lor. Pentru mai multe informatii puteți consulta Politica de confidențialitate a datelor personale.