De ce este important să-ți placă jobul pe care il practici

photo 1598257006626 48b0c252070d

Pe parcursul vieții, vedem adesea că părinții noștri se întorc acasă în permanență obosiți și nemulțumiți de la locul de muncă, așa cum vedem la școală profesori demotivați. Astfel încât este previzibil că, mai târziu, ne vom raporta și noi la propriul job ca la ceva neplăcut. O astfel de percepție referitoare la viața profesională îi poate determina pe tineri să nu dea suficientă atenție alegerilor educaționale, întrucât se gândesc că, orice decizie ar lua, oricum le va fi dificil. Și, de asemenea, îi poate împinge pe tineri să amâne startul profesional cât mai mult cu putință.

Cand transformi hobby-ul in munca- nu mai este acel lucru pe care il faci pentru a te relaxa, ci devine „acel lucru pe care trebuie sa il faci ca sa supravietuiesti. Munca inseamna mai mult decat ceea ce crezi ca faci. Iti ofera „hrana” in feluri diverse. Daca faci ceea ce iti place, este cu siguranta o experienta placuta. Dar nu intotdeauna va fi doar acea parte placuta.

Profesia pe care ne-o alegem determină calitatea vieții noastre, pentru că marea majoritate a oamenilor  petrec între 8-10 ore zilnic la locul de muncă, iar dacă nu ești profund îndrăgostit de ceea ce faci, dacă munca ta nu îți aduce sens, împlinire, simți încet încet cum te sufoci, cum nu mai poți, cum fiecare zi devine un chin. Te trezești cu greu dimineața, mersul la muncă te indispune, aștepți cu nerăbdare ora la care pleci acasă. Dacă până în jurul vârstei de 30-35 de ani nu faci o activitate în care să faci ce îți place, în care îți folosești talentele și abilitățile vei simți că nu mai poți continua așa și vei începe să te întrebi care este cu adevărat activitatea pe care vrei să o faci.

Cum faci fata unui job care nu iti place atunci cand nu poti sa pleci?

  • Fii creativ
  • Reconfigureaza-ti postul
  • Implica-te intr-un proiect profesional in afara job-ului
  • Construieste-ti propriul brand
  • Concentreaza-te pe celelalte aspecte ale vietii tale

Stabilește-ți obiectivul

Profesia ideală este acea activitate în care îți folosești talentul și abilitățile, pleacă din pasiune, îți aduce bucurie și împlinire, te ajută în evoluția ta și îți safisface  nevoile finnaciare, iar rezultatele ei devin mai imprtante decât tine, pentru că ajunge să nu mai fie despre tine, ci despre ceilalți, despre ceea ce le poți oferi lor. Profesia ideală este vârful muntelui. Că să ajungi acolo trebuie mai întâi să-ți asumi urcușul, care nu este întotdeauna ușor, care depinde doar de tine și de factorii externi.

Cum te faci placut la locul de munca:

  • Empatizeaza cu cei din jur
  • Ofera-ti ajutorul din cand in cand, in mod voluntar
  • Incurajeaza-i pe cei din jurul tau
  • Nu da vina pe nimeni, chiar si atunci cand ai avea tot dreptul s-o faci
  • Da-le voie sa vorbeasca
  • Nu cauta nod in papura
  • Conteaza enorm sa ai spirit de echipa si mult bun-simt.
photo 1598257006463 7c64a5a538cc

Lasă un răspuns

Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea lor. Pentru mai multe informatii puteți consulta Politica de confidențialitate a datelor personale.