Leacuri băbești pentru răceală și gripă

kelly sikkema RmByg5kFfQg unsplash

Exista o multime de moduri prin care putem ajunge sa racim sau sa ne confruntam cu o gripa sezoniera.La fel de multe pot fi si leacurile babesti despre care te intrebai daca functioneaza cu adevarat. Inainte de toate, trebuie sa stii ca fara o dieta echilibrata care sa contina toate vitaminele si mineralele de care organismul nostru are nevoie pentru a functiona perfect, imunitatea corpului poate scadea, facandu-ne victime sigure in fata virusilor si a microbilor.

Ceapa are o multime de beneficii, printre care reducerea senzatie de inflamatie la nivelul cailor respiratorii, dar si de calmare a tusei. In plus, leguma bogata in vitamina C, fibre, acid folic, vitamina B6 si magneziu mai are un efect pe care cei mai multi nu il cunosc. Este cel mai bun somnifer natural, fara efecte secundare si fara riscuri in ceea ce priveste dependenta. Ceapa este un antiseptic excelent, care lupta impotriva bacteriilor si a toxinelor din corp. 

Usturoiul contine o serie de nutrienti, alaturi de vitamine si minerale, dar si fitochimicale, de care virusii par ca se feresc. Sucul de usturoi este un remediu excelent in fata racelilor, a gripelor sau a virozelor respiratorii, atat de des intalnite mai ales la schimbul dintre anotimpuri. Totodata, usturoiul mai degajeaza bronhiile si combate infectiile, dar tine la distanta si streptococii.

Vitamina C nu te va ajuta atat de mult pe cat iti imaginezi, pentru ca aceasta nu iti va reduce riscul imbolnavirilor si nici nu iti va atenua simptomele, insa iti poate scurta timpul pe care il petreci cu nasul infundat, febra si stare generala proasta. 

Mierea poseda o varietate de proprietati antibacteriene si antimicrobiene. Mierea adaugata in ceaiul cu lamaie poate usura durerea in gat. Intr-un studiu, cercetatorii au descoperit ca oferind copiilor 10 grame de miere inainte de culcare, s-a redus gravitatea simptomelor de tuse.

Gargara cu apa sarata poate ajuta la prevenirea infectiilor respiratorii superioare si poate scadea severitatea simptomelor racelii. De exemplu, poate usura durerea in gat si congestia nazala. Reduce si distruge mucusul care contine bacterii si alergeni. 

Beneficiile pentru sanatate ale radacinii de ghimbir au fost promovate de secole, dar acum avem dovezi stiintifice despre proprietatile sale curative. Cateva felii de radacina de ghimbir proaspata in apa clocotita pot ajuta la calmarea tusei sau durerii in gat.

Bunicile știau ca cel mai bun remediu pentru răceală și gripă este supa de carne. Supa de pui caldă are acest efect miraculos. Prin intermediul unui aminoacid numit cistină, scade congestia la nivelul căilor respiratorii, ajută ameliorarea respirației și la nivelul mucoaselor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea lor. Pentru mai multe informatii puteți consulta Politica de confidențialitate a datelor personale.