Provocarea work from home continuă și în 2021.Tu cum reușești?

photo 1599525785308 d77c14067aa8

Foarte mulți dintre noi am fost puși în fața unei noi provocări din cauza situației pandemiei Covid-19. Astfel, biroul, de luni bune înseamnă acasă. Reorganizare, schimbare. Și noi provocări descoperite pe parcurs.

Ai descoperit din mers avantajele și dezavantajele. Te-ai adaptat. Știm, credeam cu toții că vom fi productivi din mijlocul patului, însă realitatea ne spune altceva. Și nici statul prelungit în pijamale nu ajută să fim fresh. Gândul zboară tot la…somn. Așa că am fost nevoiți să ne ridicăm chiar atunci când sună alarma, să parcurgem tabieturi matinale care să ne inducă treptat gândul că trebuie să îndeplinim sarcini. Știm, spațiul a devenit deodată neîncăpător pentru toți membrii familiei care trebuiau să se concentreze la serviciu sau școală. Așa am învățat să ne tolerăm, lecția răbdării.

Așadar, ce trebuie să avem în vedere?

  • Păstrăm programul – nu ne punem doar cămașă când avem ședințe și lăsăm pantalonii de pijamale, pentru că au mai făcut-o și alții și a ieșit rău.
  • Creăm spațiu de lucru – deoarece schimbarea ambientului provoacă schimbare comportamentală, trebuie să știm că avem un loc unde găsim tot ce este necesar pentru desfășurarea activității: imprimantă, monitor, documente, notițe și cel mai important, planul pentru ziua respectivă.
  • Păstrăm o disciplină a pauzelor – pentru a ne asigura o hrană corespunzătoare și, totodată, o încadrare în timpul rezervat lucrului, chiar dacă suntem mai relaxați știind că problema traficului spre casă nu mai există. Cu toate acestea, statul pe scaun trebuie alternat cu scurte deplasări. O alarmă setată se dovedește a fi utilă. Lucrul de acasă presupune la fel de multă implicare și seriozitate ca și lucrul la birou.
  • Alte detalii care sporesc eficienta lucrând de acasă: hidratarea, lumina naturală, curățenia, optimismul.
photo 1601283604821 44e265d87b91

Desigur, întreruperile pot fi gestionate din ce în ce mai bine. Părinții sunt mai atenți la activitatea ta, nu de puține ori îți asigură un prânz delicios. Copiii, curioși din fire îți antrenează imaginația pentru a le ocupa timpul în mod constructiv și să îți câștigi astfel “dreptul” de a munci, lăsând după program joaca. Cumva, am descoperit în noi modalități de adaptare în care i-am implicat și pe cei de lângă noi în procesul „work from home”. Avem mai mult timp să prețuim diminețile, liniștea micului dejun, trezirile somnoroase ale pruncilor pe care nu demult îi vedeam crescand mai mult dormind. Mâncarea gătită în casă, prezența familiei, timp pentru sport si pasiuni.

Această reîntoarcere ne învață să fim mai atenți la prioritățile avute și să dobândim mai mult echilibru, privind in profunzime zilele care vin si trec.

photo 1505330622279 bf7d7fc918f4

Autor: Geanina Rizea

  1. 8dfd787bdd3b1d0e0acc39d0417dd79d?s=48&d=mm&r=g

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea lor. Pentru mai multe informatii puteți consulta Politica de confidențialitate a datelor personale.