Ce parfum are casa ta?

photo 1462530260150 162092dbf011

Ții minte mirosul primăverii? Sau al florilor de lavandă? Sigur ți s-a întâmplat să îți fie dor de mirosul toamnei, al verii și de ce nu, chiar al iernii. Sigur ți s-a întâmplat să mergi pe stradă și brusc, doar simțind un miros, să îți reînvie amintiri dragi, păstrate în cufărul inimii. Știai că și inima are o zestre pe care o poartă în drumul său prin viață? O poartă cu grijă, ca pe o floare. Pentru că are nevoie ca din când în când, să o resimtă vie. Să îi simtă mirosul.

De ce să aerisim locuinţa chiar și în anotimpul rece

Clădirile moderne sunt bine izolate, astfel încât să se piardă cât mai puțină căldură. Din cauza acestui aspect nu poate avea loc un schimb de aer cu exteriorul. Aerul proaspăt îmbunătățește capacitatea de concentrare și contribuie la o stare de bine generală fizică. În plus, aerisirea periodică a unei încăperi reduce impuritățile și substanțele nocive din aer.Dispozitivele de încălzire duc la un aer uscat în locuinţă ceea ce provoacă o oboseală accentuată, de cele mai multe ori inexplicabilă pentru persoanele care simt starea de letargie şi senzaţia permanentă de neodihnă.

Înainte de culcare, fereastra se deschide larg pentru un somn liniştitor, iar dimineaţa aerul rece omoară microbii şi revigorează organismul pentru o nouă zi. Aerisitul este cu atât mai recomandat pe timpul precipitaţiilor. Dacă locuiești într-un apartament, trebuie să știi că uscatul rufelor pe calorifer încarcă aerul cu vapori de detergenți, destul de nepotriviți pentru sistemul respirator.

Poate mirosul de trandafir îți amintește de el, salvia de ceaiurile făcute de mama ta pe care mai tot timpul le asezona cu lămâie. Și atunci când bei un pahar cu vin în bucătărie, îți amintești de tatăl tău. Avem aceste simțuri care ne fac să ne conectăm cu oamenii dragi, ca un cadou de care trebuie să ne bucurăm. Casa noastră e un amestec de senzații, pentru că adunăm fără să ne dăm seama frânturi din cei pe care îi iubim. Și observăm că, de fapt, senzațiile mărunte sunt neprețuite. Florile preferate rămân în timp un simbol, mirosul pruncilor se imprimă în fotografii, surâsurile se înfrumusețează cu riduri. Dar mirosul dragostei rămâne același. Al dragului de viață. De oameni. De frumos.

Și toate sunt acasă.

photo 1584645778050 dd791b8d1b98

Autor: Geanina Rizea

  1. 8dfd787bdd3b1d0e0acc39d0417dd79d?s=48&d=mm&r=g

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea lor. Pentru mai multe informatii puteți consulta Politica de confidențialitate a datelor personale.