Se anunță zile cu iubire. Te-ai pregătit?

photo 1560439972 a9f468a21f2a

Ziua Îndrăgostiților, numită, de asemenea, Ziua Sfântului Valentin  este sărbătorită anual pe 14 februarie. Așadar, se anunță zile presărate cu iubire. Ți-ai făcut planul? 

Lumânări, ciocolată, flori, poate și vin roșu. O dedicație pe pagina unei cărți pe care s-o păstreze mai aproape decât un mesaj trimis pe telefon. Un album cu fotografiile voastre, un parfum, acea pereche de adidași la care se tot uită seară, dar nu apasă butonul ,,adaugă în coș”. Ori acel aparat care face minuni cu prăjiturile în bucătărie. Suntem diferiți și nu poate fi decât un lucru bun. 

photo 1612490567246 5dadb92ce9a3

Legenda, conform Wikipedia, spune că odată era un împărat roman al cărui nume era Claudiu al II-lea. Împăratul s-a gândit că, în locul luptei, bărbațîi preferau să stea acasă cu soțiile și copiii lor. În consecință, s-a decis că niciunul dintre soldațIi din Roma să nu se mai poată căsători. Împăratul s-a gândit că această lege îi va face pe bărbați să meargă la război și să lupte că niște adevărați soldați.

Valentin, care era un preot creștin, credea că dreptul oamenilor de a se căsători era dat de Dumnezeu, iar nimeni nu avea dreptul să-l interzică. El a căsătorit în secret cupluri, cununiile fiind făcute în locuri secrete, pentru a nu putea fi găsit de împărat.

Învățând de la regi și împărați, trebuie să ne scriem propriile povești.Pentru că fiecare poveste de dragoste își are propriul timp, propriul ritm. Își caută și își găsește cursul. Acesta este motivul pentru care surâsul persoanei iubite nu va avea asemănare printre alți oameni, nici vocea, privirea. Însă trebuie să fim atenți cum celebrăm aceste zile dedicate dragostei. Să nu cumpărăm cadouri din obligație. Să nu forțăm sentimente, cuvinte. Să nu lăsăm ziua solitară într-un an. Pentru că adevărata dragoste durează mai mult de 24h. Durează o viață, și poate dincolo de ea.

Așadar, nu așteptați zile speciale. O singură floare dăruită în momentul potrivit înseamnă mai mult ca un buchet în zi festivă. Momentele compun fericirea. Iar bucuriile mici se transformă în fericire. Și fericirea nu are rețeta prestabilită. E doar acel ceva la îndemâna noastră, care trebuie construit, regăsit, păstrat, dăruit.

Nu uita că o zestre importantă pentru viitor sunt toate aceste trăiri păstrate în lupta cu timpul. Așa că, dacă ți-ai alocat un buget potrivit, un aparat foto sau un telefon poate fi o idee potrivită de cadou. Fotografiile au fost și sunt dovezi ale trecerii prin timp. Și nu în ultimul rând, poate acesta e un moment bun să îi spui că 1+1=3. Sau să te gândești că e momentul să fie.

Iubiți! 

photo 1578439231583 9eca0a363860

Autor: Geanina Rizea

Evaluare: 5 din 5.
  1. 8dfd787bdd3b1d0e0acc39d0417dd79d?s=48&d=mm&r=g

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea lor. Pentru mai multe informatii puteți consulta Politica de confidențialitate a datelor personale.