Aduci o părticică de natură acasă?

cover articol


Plimbările în natură, munții, parcurile…toate ne încarcă cu energie și ne relaxează. Atât de multe beneficii avem petrecându-ne timpul în aer liber, încât uneori am dori să aducem acasă o parte din toate locurile dragi. Să vedem culori, să simțim textura, să avem acel ceva care atrage atenția invitaților noștri.

Dar cum facem această magie?

Poate că ar trebui să ne îndreptăm atenția către licheni. Da, licheni! Nu suntem străini de idee, deoarece în ultimii ani am tot văzut designeri care apelează la aceste mici trucuri care îți transformă un spațiu interior intr-o fereastră spre natură.

Ce ar trebui să știm despre ei?

Ideea lichenilor decorativi i-a venit agronomului italian Stefano Laprocina, care a căutat soluții pentru a îmbina vegetația cu interiorul și exteriorul clădirilor contemporane, adică de a aduce în mediul urban natură, fără că această să necesite întreținere sau sisteme complexe de irigare.Dar ce sunt lichenii?

Sunt organisme vii care cresc exclusiv în mediu natural, deci nu pot fi cultivați în medii controlate, cum ar fi serele. Ei sunt o simbioză dintre o ciupercă și o algă, de aici și aspectul lor cu totul deosebit. Lichenii folosiți în decorarea interioarelor sunt recoltați din țările nordice, mai exact din tundră. La recoltare sunt vii, dar ulterior ei sunt pur și simplu niște organisme stabile care-și păstrează structura, dacă au parte de un mediu cu umiditate cuprinsă între 40 și 60%.

Lichenii nu au nevoie de întreținere, fiind antistatici și având chiar proprietați antifonice, având în vedere structura lor. Ei rezistă fără niciun fel de mentenanță circa 10 ani, timp în care-și păstrează aspectul, textura și culoarea, aflăm de la Adela Pârvu.

Lichenii naturali arată bine, nu ocupă spațiu, nu necesită o grijă aparte. Se pot pune oriunde: în living, baie, bucătărie, pe hol. Sunt potriviți pentru casă, dar și pentru spațiul de lucru, așa că sunt o variantă absolut fantastică pentru a înfrumuseța un birou. 

Un laborator de creativitate- în așa loc par a lucra creatorii acestor tablouri care descoperă forme și aranjamente care devin iubire, te duc cu gândul la mușețel, la mare sau la frumusețea pământului… Și mai presus de toate, te conectează cu natura.

5ea437d59b9a201417a6de10037e7f4c
photo 1601198161093 b3173c329eb8

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea lor. Pentru mai multe informatii puteți consulta Politica de confidențialitate a datelor personale.