Vine, vine primăvara!

photo 1527212986666 4d2d47a80d5f

Am așteptat razele de soare cu dor. Mângâierea lor aduce speranță, poftă de viață, bucurie. Ne determină să zâmbim mai des, să privim frumusețea florilor care încep să își arate splendoarea. Copacii ne învață să avem forța de a renaște, de a o lua de la capăt, de a înflori. Și ce poate fi mai frumos ca un om înfloritor?

Ghioceii, atât de firavi ne arată că sunt puternici. Mireasma zambilelor, albinuțele care încep să caute nectar din floare în floare, mugurii pomilor ca un tablou. Viața are metodele sale de a ne arata că frumusețea se regăsește în orice.

Să aflăm despre Soare. De ce e bun?

Razele solare ne sunt benefice atât pe plan fizic, cât și emoțional, dar prea mult sau prea puțin soare poate avea un impact negativ asupra noastră. Așadar, echilibru.

  • are un efect similar sportului
  • ajută pielea să rămână sănătoasă și frumoasă
  • îți crește durata de viață și fertilitatea
  • te ajută să dormi mai bine
  • să lupți cu depresia
  • te ajută, prin producția de Vitamina D să lupți cu bolile osoase, bolile de inima și cancerul

Ce trebuie să știm despre Vitamina D

În jur de 50-90% din Vitamina D din corp este produsă natural. Din colesterol, sub acțiunea razelor solare, sub formă de Vitamina D3, cantitatea depinzând de timpul petrecut la soare, latitudinea, hainele purtate, prezența cremei de protecție și pigmentatia pielii. Restul vine din alimentație:ulei de cod, somon, ton, sardine, macrou, suc de portocale, cereale, lapte și iaurt fortitificat, ouă și suplimente D2 sau D3.

Conform unui studiu, Vitamina D obținută din alimentație și prin expunerea la soare este mult mai eficientă decât Vitamina D din multe suplimente – care, administrate prost, pot avea efecte toxice.

Care sunt avantajele băilor de soare?

  • Reduce riscul de apariție/agravare a bolilor articulare
  • Contribuie la buna desfășurare a funcțiilor neurologice
  • Îmbunătățește tonusul sexual
  • Crește capacitatea de lupta a sistemului imunitar

Așadar, trebuie să acordăm o atenție deosebită acestui dar natural care vine în ajutorul nostru. Soarele- inima vieții, dăruiește putere, energie, speranță. Ne învață lecții despre mângâiere, frumusețe, rigoare, echilibru.

Pentru că dozajul, ca în orice, este cheia, secretul.  

photo 1613918060651 c0ca6aeb311e

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea lor. Pentru mai multe informatii puteți consulta Politica de confidențialitate a datelor personale.