Cum te relaxezi după o zi obositoare?

photo 1532926381893 7542290edf1d

Alergăm. Bifăm lucrurile de pe lista ,,to do”. Ne punem standarde și rezultate pe care să le atingem. Avem în minte, dar și sub un magnet pe frigider tot ce scriam că ne dorim în prima zi a anului. Lucru bun! Însă trebuie să ne mai tragem sufletul. Așa cum asteptam recreația între ore odinioară. Viață de adult ne poartă spre necunoscut și ne surprinde cu țeluri și dorințe pe care poate că nu le aveam când eram copii. Ne dezvoltăm ca individ, conștientizăm, aprofundăm. Dar și oamenii mari trebuie să își încarce bateriile, nu?

Băi care îți răsfață pielea și mintea- ce zici de asta?

Alimentația, activitatea fizică, ieșirile cu prietenii, tratamentele de înfrumusețare te pot revigora și binedispune, însă la fel de important este ca din când în când să îți iei un răgaz pentru o baie relaxantă prelungită. O jumătate de oră în care să ne lăsăm răsfățati de apa fierbinte- o binecuvântare pentru mușchi, care se vor detensiona, iar circulația și sistemul limfatic vor fi stimulate. Dacă ai o muncă sedentară și stai mult la birou, probabil resimți o încordare o spatelui și a gâtului.

Sfaturi utile:

Asigură-te că baia este curată și la o temperatură plăcută. Dacă suntem amatori de lumânări parfumate, poți plasa câteva în jurul căzii, însă în locuri sigure. Pune undeva la îndemână un prosop mare, un halat și o pereche de papuci. Să nu uităm de nelipsitul covor care ne așteaptă la ieșire. În apă poți adauga câteva picături de uleiuri esențiale, pentru aromă și relaxare; spre exemplu, uleiul de lavandă te va ajuta să dormi mai bine. Să ai grijă să-ți sprijini gâtul de un prosop pentru a evita încordarea.

Ce putem adauga în apă?

  • Adaugă lapte și miere
  • Experimentează un amestec de uleiuri esențiale
  • Folosește făina de ovăz
  • Adaugă vin, ceai sau alt amestec de ierburi
photo 1601954725772 d4a2433527cf

Pentru că încă suntem în sezonul rece, următoarea rețetă e cunoscută pentru efectele revitalizante fiind recomandată mai ales în cazul răcelii și gripei. Pentru această rețetă ai nevoie de mentă, ghimbir, salvie, gălbenele, cimbru și frunze de dafin. Se pun într-un săculeț de pânză și îl introducem în apa fierbinte a căzii.

Bineînțeles, poți adapta recomandările în funcție de preferințe și idei. Așa cum știm, se găsesc căi diverse în atingerea rezultatelor. Iar noi dorim să fim relaxați. Așa că o carte bună, o muzică la fel de bună pot face parte din plan. Cel mai important e să câștigăm timp pentru noi. Să ne punem pe pauză. Să tragem aer adânc în piept în timp ce ne lăsăm…pe spate.

Avem timp pentru toate: să muncim, să iubim, să sperăm, să o luăm de la capăt.

P.S.:…să facem curățenie după relaxare! 

photo 1607983512894 bf5bce14e6c6 1

Autor: Geanina Rizea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea lor. Pentru mai multe informatii puteți consulta Politica de confidențialitate a datelor personale.