Beneficiile călătoriilor

photo 1499591934245 40b55745b905

Când suntem mici ne imaginăm că vom cuprinde la pas întreaga lume. Ne facem planuri mărețe. Crescând începem să înțelegem că ideea e una bună și atât de necesară cunoașterii și dezvoltării ca adult. Și începem să bifăm locurile în care reușim să ajungem cu mai puțini bani sau cu ceva mai multă răbdare. 

Așadar, ce trebuie să știm:

  • Călătoria îți îmbunătățește sănătatea. De la reducerea stresului, până la scăderea șanselor de a dezvolta o boală de inimă, beneficiile pentru sănătate ale călătoriilor sunt însemnate. S-ar putea să stai așezat pe un scaun toată ziua la locul de muncă: chiar și o plimbare scurtă  vă va face să vă simțiți mai bine. Fie că e vorba de mers pe jos, de urcat pe munți sau de înotat în piscină ori în mare, sunt slabe șansele să pleci în excursie fără să te alegi cu câteva zile de exercițiu fizic intens.
  • Călătoria vă permite să vă deconectați de la viața de zi cu zi. Călătoria este cel mai natural mod de a induce sentimentul că îți este dor de cineva sau că ți-e dor. Trucul este să pleci cu un pic de pregătire pentru a evita să faci o greșeală în timpul călătoriei.
  • Călătoria te face mai inteligent . Când mintea ta schimbă decorul obișnuit cu peisaje și experiențe noi (așa cum se întâmplă atunci când pleci în vacanță), e supusă provocărilor și pusă la treabă, întrucât nimic nu dăunează mai tare creierului, pe termen lung, decât să fie menținut într-o zonă de rutină și confort. 
  • Călătoria vă îmbunătățește înțelegerea asupra altor culturi: oamenii care călătoresc dezvoltă întotdeauna empatie și o înțelegere mai profundă a altor culturi.
  • Îți dezvolți creativitatea. O călătorie într-un loc pe care nu l-ai mai văzut decât în poze îți va furniza acea doză de creativitate și inspirație care te poate ajută să fii mai bun în meseria sau în hobby-urile tale, după ce te întorci acasă. De aceea scriitorii, poeții, pictorii, artiștii, în general, caută decoruri proaspete atunci când simt că nu mai au nimic de spus în arta lor.
  • Îți vei aprecia mediul de acasă: „Toate călătoriile au un avantaj. Dacă o persoană călătorește într-o țară mai dezvoltată, învață să își îmbunătățească mediul. În cealaltă extremă, dacă drumurile merg spre mai rău, va învață să-și aprecieze mai mult țară mama.” Samuel Johnson
  • Vei realiza că este foarte ușor să îți faci prieteni.
  • Îți hrănești sufletul. „O călătorie este măsurată mai bine în prieteni decât în kilometri” – Tim Cahill
photo 1474552226712 ac0f0961a954
photo 1533850595620 7b1711221751

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea lor. Pentru mai multe informatii puteți consulta Politica de confidențialitate a datelor personale.