Ceaiuri și sucuri naturale la îndemână

lisa hobbs mRaNok Ld6s unsplash

Te intrebi adesea cu ce poti inlocui sucurile comerciale si sa gasesti o solutie la indemana pentru a aduce si un plus de sanatate in modul de viata cotidian? Sa vedem ce solutii se potrivesc in functie de preferintele noastre.

  • Sucul făcut din rodii este o putere antioxidantă despre care se spune că ar bate chiar și vinul roșu și ceaiul verde. Cu abilități dovedite de combatere a cancerului, precum și efecte antioxidante și antiinflamatorii, nu este de mirare că acest suc de fructe are o reputație atât de mare. În termeni mai simpli, acest lucru înseamnă că s-a demonstrat că rodia inhibă răspândirea celulelor canceroase, încurajează moartea celulelor canceroase și descurajează inflamația, trei aspecte majore și vitale ale luptei cu succes împotriva oricărui cancer din organism.

Deoarece sucul din rodie este atât de bun pentru tensiunea arterială sistolică, nu este de mirare că această băutură delicioasă este excelentă și pentru sănătatea inimii.  Cercetările arata ca obisnuita consumarii sucului de rodie la pacienții cu stenoză a arterei carotide, care este o îngustare a oricăreia dintre cele două artere cheie situate în partea din față a gâtului, prin care sângele din inimă ajunge la creier.Participanții care au consumat acest suc benefic și-au redus tensiunea arterială cu peste 12% și au avut o reducere cu 30% a plăcii aterosclerotice.

  • Ceaiul din frunze de zmeura

Bogate in continutul de magneziu, potasiu, fier si dar si in vitamine ce fac parte din complexul de vitamine B, frunzele de zmeura au o multime de efecte benefice pentru organism. Prin consumul de ceai din frunze de zmeura oferi organismului nutrienti de pret precum: calciu, fier, magneziu, vitamina A, vitamina B1, vitamina B2, vitamina B3, vitamina C, niacina, seleniu si mangan. Cantitatea mare de fier care se regaseste in frunzele de zmeura este in special benefica pentru persoanele care sufera de anemie.

  • Ceaiul de soc este recomandat in cazul racelii, fiind un bun antiinflamator, antioxidant si ajutor pentru sistemul imunitar. Socul poate calma tusea si iritatia cailor respiratorii in raceala, gripa si bronsita. Mai mult, poate trata infectiile bacteriene care afecteaza sinusurile.

Actiunile diuretice si laxative ajuta in detoxifierea organismului, sustin functiile normale ale sistemului digestiv si ale rinichilor. Ceaiul de soc regleaza tranzitul intestinal si elimina bacteriile daunatoare, datorita efectului sau antiseptic. Consumul de ceai de soc poate sa ajute, mai ales ca poate sa calmeze simptomele de gripa si raceala, inclusiv febra, durerile de cap, oboseala, durerile in gat si tusea, potrivit specialistilor.

  • Ceaiul din mătase de porumb crește fluxul de urină și poate reduce activitatea bacteriilor din organism, contribuind la eliminarea infecțiilor tractului urinar. Astfel, poate menține sănătatea rinichilor și susține eliminarea reziduurilor pe cale urinară, având efect antiinflamator și diuretic neiritant. De asemenea, susține funcțiile bilei și ale ficatului. Mătasea de porumb ar putea fi un tratament eficient pentru hipertensiunea arterială, având în vedere că încurajează eliminarea excesului de lichid din corp. 

De retinut: acest remediu natural nu este recomandat persoanelor care iau oricare dintre următoarele medicamente: diuretice ori alte medicamente pentru tensiunea arterială, medicamente pentru diabet, antiinflamatoare sau diluanți ai sângelui. Suplimentele și ceaiul ar trebui evitate și de cei care iau suplimente de potasiu sau care au fost tratați pentru niveluri scăzute de potasiu, deoarece mătasea de porumb poate crește excreția acestui mineral. 

katrin hauf qOpd ogaU5M unsplash

Lasă un răspuns

Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea lor. Pentru mai multe informatii puteți consulta Politica de confidențialitate a datelor personale.