Cum ne facem casa mai frumoasă?

photo 1586023492125 27b2c045efd7

Împrospătarea casei odată cu venirea sărbătorilor Pascale este o tradiție. Primăvara își anunță trecerea spre vară și ne oferă frumusețea florilor, pomilor, aducând speranța în sufletele și gândurile noastre. În condițiile actuale de pandemie petrecem mai mult timp acasă. Fie că este vorba de apartament sau curte, la un moment dat descoperim mici nevoi în activitățile curente sau pur și simplu dorim să ne punem imaginația la treaba în a redecora

În funcție de cât de pregătiți suntem de acțiune, dar și în funcție de mărimea bugetului alocat, trebuie să știm câteva trucuri:

  • Schimbă corpurile de iluminat și joacă-te cu lumina
  • Inlocuiește perdelele și draperiile
  • Vopsește obiectele de mobilier vechi
  • Schimbă mânerele de la mobilă
  • Cumpără câteva obiecte de decor

În cazul în care aveți în locuință un perete alb, gol și mare, puteți să începeți prin a-i schimba culoarea. Ca să îl animați și mai mult, fixați un raft pe acesta și amplasați acolo tablouri și rame cu fotografii. Montarea unui raft pentru tablouri și fotografii este o alternativă mai creativă la agățarea acestora direct pe perete. O altă alternativă pentru decor pot servi stickerele de diverse forme lipite pe perete.

Accesoriile și mobilierul

O plapumă colorată, pernuțe, o draperie colorată, toate sunt binevenite pentru a ne dezmorți atmosfera din casă. Lumânări de diverse forme, pe care să le aprindeți atunci când doriți să mai animați puțin atmosfera. O lampă cu un abajur de culoare fresh, la fel va reîmprospăta locuința.

Nu aglomera foarte tare o camera – cu cât va fi mai liberă, cu atât îți va fi mai ușor să te miști. Aceasta poate fi o veste foarte bună pentru persoanele care au la dispoziție un buget redus. Încearcă, în schimb, să cumperi piese mai scumpe, dar de calitate, care atrag atenția. Alege o oglindă, un tablou ori o canapea impunătoare și orientează celelalte piese de mobilier din cameră înspre elementul care atrage atenția.

Să te ghidezi după anumite norme în decorarea casei este util, însă cel mai important este să amenajezi spațiul astfel încât să fie practic și confortabil pentru tine.

photo 1505693416388 ac5ce068fe85
photo 1599619351208 3e6c839d6828
photo 1556228453 efd6c1ff04f6

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea lor. Pentru mai multe informatii puteți consulta Politica de confidențialitate a datelor personale.