Grădina cu flori- cum o îngrijim?

photo 1611735341450 74d61e660ad2

       Vine un moment în viața noastră în care avem nevoie să plantăm un copac, să construim o casă, să săpăm o fântână și…să avem propria noastră grădină cu flori! Poate că basmele copilăriei, poate curtea părintească, poate o dorința care mocnea în noi. Oricare ar fi motivul trebuie să știm cum începem.

Bine de știut!

       Fiecare dintre soiurile de flori de grădină are o perioada ideală din an pentru plantare. Unele se dezvoltă la temperaturi scăzute, în timp ce altele își doresc să crească numai sub razele soarelui. Cheia unei grădini mereu înflorite este cunoașterea exactă a sezonului optim pentru a planta semințele sau bulbii în pământ. Înainte să te ocupi de amenajarea grădinii, trebuie să te gândești la utilitatea și funcționalitatea spațiului. Dacă locuiești la casă, pune accent pe design. Poți opta pentru o terasă, un balansoar, un foișor, un grătar sau un spațiu de joacă pentru cei mici.

Pași în amenajarea:

  • Ce buget ai la dispoziție? Gândește-te ce buget ești dispus să investești. În funcție de numărul și tipul materialelor, rasadurilor sau elementelor decorative.
  • Ce materiale vei folosi pentru amenajarea grădinii? Gresie, marmură, lemn sau piatră? Ține minte că materialele pe care le vei folosi în exterior trebuie să fie unele de calitate, rezistente în timp.
  • Cum trebuie să arate terenul? Fertilizarea pământului, afanarea solului sau îndepărtarea buruienilor sunt doar câteva dintre etapele necesare.
  • Cum uzi grădina? Îți e mai ușor să te folosești de un furtun pentru a uda florile și gazonul sau preferi un sistem de irigații?

Ce trebuie să faci în această perioadă?

  • Primăvara

       Grădina va trebui curățată de uscături, de crengi sau frunze. Arbuștii trebuie să fie tunși, pentru a capăta un aspect nou. Pentru această curățenie vei avea nevoie de unelte pentru grădina. Îngrășămintele pentru sol trebuie să fie administrate frecvent primăvara. Acestea vor ajuta plantele să înflorească și să prindă cât mai repede rădăcini. Îngrășămintele cu fosfor și potasiu sunt printre cele mai folosite primăvara. Tot atunci trebuie să te ocupi și de fertilizarea solului – compostul și gunoiul din grajdurile animalelor sunt indicate pentru a hrăni pământul. 

  • Vara 

       Începutul verii este momentul propice să muți în grădină florile plantate în ghivece și suporturi pentru plante pe care le-ai ținut în casă, departe de frig. În această categorie includem petuniile, verbenă, fuchsiile și begoniile. Ocupă-te doar de udarea și îngrijirea florilor dimineața devreme sau odată cu lăsarea serii, atunci când temperatura de afară este mai blandă. Trebuie să îndepărtezi buruienile în mod eficient. Ce nu poate fi înlăturat cu sapa sau alte instrumente de lucru, trebuie îndepărtat cu mâna. 

Așadar, fii perseverent! Adaugă plăcere și dragoste proiectului și cu siguranță rezultatul va fi unul pe măsura așteptărilor tale.

photo 1566938077754 8a2ea6258253

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea lor. Pentru mai multe informatii puteți consulta Politica de confidențialitate a datelor personale.